21.04.2020 / 13:37 BiH - Predsjednik HDZ-a

Čović: Transfer iz federalnog proračuna jamac stabilnosti nižih razina vlasti

Čović: Transfer iz federalnog proračuna jamac stabilnosti nižih razina vlasti
Foto: HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović kazao je u utorak tijekom video sastanka s načelnicima i gradonačelnicima HDZ-a BiH, kako je jamac stabilnosti nižih razina vlasti županija, gradova...

...i općina, transfer iz federalnog proračuna, koji u ovoj situaciji mora biti značajan kako bi se pomoglo gospodarstvu na prihvatljiv način.

 Sudionici video sastanka razgovarali su o ekonomskim temama, pomoći gospodarstvu odgovarajućim mjerama, te su razmjenjena iskustva o trenutnom stanju u vezi koronavirusa, utjecaju pandemije na zdravstvo kao i poduzetim mjerama i aktivnostima u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa.

 Iz HDZ-a BiH su priopćili kako se pri ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica moraju uključiti i veće razine vlasti te kako je jamac stabilnosti nižih razina vlasti županija, gradova i općina, transfer iz federalnog proračuna, koji u ovoj situaciji mora biti značajan kako bi se pomoglo gospodarstvu na prihvatljiv način.

 "Kroz koordinacije dogovoramo kako stvoriti ozračje za pomoći koju želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili ekonomski i kako bi se održala socijalna dimenzija. U ukupni proces i transfer iz Vlade Federacije BiH moraju biti uključene županije, gradovi i općine, na tome intenzivno radimo te ćemo kroz parlamentarno djelovanje na državnoj i federalnoj razini donijeti ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći, da se mogu sanirati problemi proračuna u općinama i gradovima", istaknuo je Čović. 

 Razgovarajući o održavanju lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zaključeno je da se za to moraju poštovati sve zakonom predviđene procedure, bilo da se radi o odgađanju ili održavanju izbora, navodi u priopćenju HDZ BiH.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo