21.04.2020 / 11:00 BiH - TPO Fondacija

Nagradni konkurs za učenike: Da ti kažem šta mi je

Nagradni konkurs za učenike: Da ti kažem šta mi je

Izolacija je čudna situacija u kojoj se nalaziš i mnogo neobičnih emocija i misli se nakuplja u tebi?!

Obrazovni centar TPO Fondacije „Thinkerica“ pruža ti priliku da ih pretočiš u video priču. Izrazi se kroz umjetnost i kaži nam kako se snalaziš u izolaciji, šta te inspirira i motivira, a šta te muči i nervira.

Tvoja video priča će biti objavljena na Facebook stranici Thinkerica obrazovni centar.

Konkurs je podijeljen u dvije kategorije: za učenike osnovnih škola od VI do IX razreda (kategorija 1) i za učenike srednjih škola (kategorija 2).

Dva videa sa najviše lajkova isključivo na Facebook stranici Thinkerica obrazovni centar bit će novčano nagrađena; jedan video sa najviše lajkova iz kategorije 1 i jedan video sa najviše lajkova iz kategorije 2, iznosom od po 300 KM.


To znači da se opcija share ne računa u takmičarskom dijelu, nego isključivo direktni lajkovi na objavljenom videu na Facebook stranici Thinkerica obrazovni centar, te da, ukoliko želite pozvati prijatelje da vam lajkuju video, morate ući u svoj video, kopirati link i isti proslijediti prijateljima kako bi direktno lajkali video tamo gdje je objavljen.

Propozicije takmičenja

Svi zainteresirani učenici i učenice mogu poslati jednu video priču. Video priča treba da bude ispričana razgovijetno, razumljivo i jasno, te da traje od 2 do 3 minute maksimalno. Također, u video priči treba da stoje #Datikazemstamije i #thinkerica heštegovi.
Radovi se šalju na e-mail: [email protected] sa naznakom DA TI KAŽEM ŠTA MI JE i sljedećim podacima: ime i prezime, razred, naziv škole, grad i kontakt (adresa e-pošte i broj mobilnog ili fiksnog telefona). Uz podatke, potrebno je poslati i saglasnost roditelja ili staratelja u prilogu.

Rok za slanje radova je 5. maj 2020. godine. Radovi koji ispunjavaju propozicije konkursa će biti javno objavljeni na facebooku Thinkerice 11. maja. Glasanje će trajati od 11 do 21. maja 2020 godine.
Rezultati konkursa će biti objavljeni do 26. maja 2020. godine na facebook stranici Thinkerica obrazovni centar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo