7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

05.04.2020 / 11:49 BiH - Član Predsjedništva BiH

Komšić: Branili smo naš grad i našu zemlju i opet ćemo ako zatreba

Komšić: Branili smo naš grad i našu zemlju i opet ćemo ako zatreba
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je poruku u povodu 6. aprila - Dana grada Sarajeva i obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja grada od fašističke okupacije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simboliziraju otpor i pobjeda, te sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja također dobiti.  

Sve ono što nam se dešavalo uspjeli smo prevazići zajedno. Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba.

Ovaj historijski datum od velikog  značaja za naš grad ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to sa čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi. Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije.

Svim građankama i građanima čestitam 6. april - Dan grada Sarajeva s porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane. Kao društvo, uvijek smo se ponašali odgovorno, što trebamo nastaviti i dalje za dobrobit svih nas - naveo je u poruci član Predsjedništva BiH Željko Komšić. 



(Vijesti.ba)

Izdvajamo