11°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

05.04.2020 / 09:04 BiH - BIHAMK

Putovati samo u nužnim situacijama, uz mjere zaštite od koronavirusa

Putovati samo u nužnim situacijama, uz mjere zaštite od koronavirusa

Učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno u kanjonima i na planinskim prijevojima, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posjedovanje zimske opreme obavezno je do 15. aprila.

Danas do 18.00 sati na području RS-a zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta. Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20.00 sati do 05.00 sati ujutro.

Mole se vozači da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.(Vijesti.ba)

Izdvajamo