15°C
Mostar 20°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

02.04.2020 / 17:51 BiH - Sarajevo

Potpisan Memorandum o saradnji Udruženja ilmijje IZ u BiH i IRW

Potpisan Memorandum o saradnji Udruženja ilmijje IZ u BiH i IRW
Foto:Ilmijje

Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH i Međunarodne humanitarne organizacije “Islamic Relief Worldwide”, upriličeno je danas u Udruženju ilmijje.

Memorandum je rezultat dogovora i ranijih susreta čelnika ove dvije institucije, predsjednika Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesiba ef. Hadžića i hafiza Emira Čiče, direktora “Islamic Relief Worldwide”, sa sjedištem u Sarajevu, koji su ujedno i potpisnici Memoranduma. 

Strane potpisnice Memoranduma usaglasile su se o saradnji na polju edukacije, socijalnih, humanitarnih i drugih aktivnosti koje predstavljaju djelokrug njihovog rada. U tom smislu strane potpisnice su se obavezale kako će zajedno implementirati dogovorene projekte, koji će poboljšati uvjete i kvalitet života članova Udruženja ilmijje IZ u BiH.

Potpisivanjem Memoranduma počinje i saradnja na projektu dodjele plastenika za 10 bh. imama, po jednog imama sa svakog Okružnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH. Vrijednost jednog plastenika sa svom pratećom opremom iznosi 4.224 KM, što znači da je sveukupna vrijednost donacije “Islamic Relief Worldwide” 42.240 KM.

Okružni odbori Udruženja ilmijje su za realizaciju ovog projekta, a na osnovu više realnih parametara, predložili imame koji će u narednom periodu dobiti plastenike veličine 150m2, a izabrani imami su: Ulfet-ef. Brkić (Okružni odbor Banja Luka – Odbor ilmijje Bosanska Gradiška), Muvedet-ef. Vuković (Okružni odbor Bihać – Odbor ilmijje Sanski Most), Miralem-ef. Hodžić (Okružni odbor Goražde – Odbor ilmijje Foča), Zukan-ef. Senahid (Okružni odbor Mostar – Odbor ilmijje Konjic), Rasim-ef. Gljiva (Okružni odbor Sarajevo – Odbor ilmijje Vareš), Elvir-ef. Tolja (Okružni odbor Travnik – Odbor ilmijje Novi Travnik), Ahmed-ef. Hamidović (Okružni odbor Tuzla – Odbor ilmijje Zvornik), Damir-ef. Čokić (Okružni odbor Tuzla – Odbor ilmijje Bijeljina), Garanović-ef. Ibro (Okružni odbor Zenica – Odbor ilmijje Zenica) i Enver-ef. Merdić (Okružni odbor Vojnog muftijstva – Odbor ilmijje Bihać)

"Islamic Relief Worldwide" iz Engleske, sa predstavništvom u Sarajevu, je humanitarna organizacija koja djeluje na području Bosne i Hercegovine od 1992. godine i od tada je ova humanitarna organizacija realizirala brojne projekte kojima je bio cilj da poboljšaju kvalitet života građana BIH, saopćeno je iz Udruženja ilmijje IZ u BiH.  (Vijesti.ba)

Izdvajamo