14°C
Mostar 16°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

29.03.2020 / 09:22 BiH - BIHAMK

Magla u dolinama rijeka Vrbas i Bosna

Magla u dolinama rijeka Vrbas i Bosna
Foto:Ilustracija - Vijesti.ba

Mjestimično smanjena vidljivost zbog magle jutros se bilježi na putevima u dolinama rijeka Vrbasa i Bosne, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18h do 05h. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz BIHAMK-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo