-4°C
Mostar 0°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -2°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

28.03.2020 / 22:07 Crna hronika - Ispalili 71 metak

Tri osobe uhapšene zbog upotrebe pištolja na svadbi u općini Vogošća

Tri osobe uhapšene zbog upotrebe pištolja na svadbi u općini Vogošća
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Sarajevska policija danas je uhapsila tri osobe na svadbi, nakon što je prijavljeno da je došlo da upotrebe oružja na lokalitetu ulice Miholjići u Vogošći.

- Odmah po dojavi na navedeni lokalitet upućeno je više patrola policijskih službenika koji su potvrdili da je prijava osnovana, te da se radi o svadbenom okupljanju, iako su ranije od strane nadležnih organa donesene naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem prevencije širenja koronavirusa - saopćeno je iz MUP-a KS.

Uhapšeni su zadržani u prostorijama MUP-a KS.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije izvršili uviđaj na mjestu događaja i tom prilikom pronašli 71 čahuru usljed upotrebe oružja.

- Na osnovu usmene naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog vozila u kojem je pronađen jedan pištolj, a potom i jedne kuće u kojoj je, takođe, nađen jedan pištolj, koji se, kao dokazi, dovode u vezu sa izvršenjem opisanih krivičnih djela. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela - naveli su iz MUP-a KS.(Vijesti.ba)

Izdvajamo