18°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

26.03.2020 / 10:55 BiH - Sarajevo

Počela redovna sjednica Vlade Federacije BiH

Počela redovna sjednica Vlade Federacije BiH
Foto: FENA - Vijesti.ba

Redovna 216. sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu.

Sjednici prisustvuje federalni premijer Fadil Novalić te zamjenici premijera FBiH, dok ostali članovi Federalne vlade u radu sjednice učestvuju putem video linka, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prema utvrđenom dnevnom redu sjednice, Vlada će razmatrati Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Vlade na Skupštini Privrednog društva JP Autoceste Federacije BiH te Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja punomoćniku za zastupanje Vlade na Skupštini Privrednog društva PRETIS d.d. Vogošća.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o dvanaestoj emisiji obveznica FBiH za izmirenje obaveza po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje.

Vlada danas razmatra i Prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve za 2020. godinu Generalnom sekretarijatu Vlade te Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju posebnog doprinosa za zdravstveno osiguranje zaposlenika na radu u inostranstvu.

Također, bit će razmatrana i Informacija o pokretanju inicijative za zaduženje kod Svjetske banke za finansiranje-hitne podrške kao odgovor na COVID-19 u Bosni Hercegovini.

Kao jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog zaključka u vezi s načinom rada u federalnim organima uprave, federalnim upravnim organizacijama, stručnim i drugim službama Vlade FBiH koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19).

a

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo