11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

24.03.2020 / 14:38 Crna hronika - PU Prijedor

Prijedorčanin uhapšen zbog sumnje da nije poštovao kućnu izolaciju

Prijedorčanin uhapšen zbog sumnje da nije poštovao kućnu izolaciju
Foto: Arhiv
D.G. iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da nije poštovao kućnu izolaciju koja mu je određena zbog sprečavanja širenja virusa korona, te se protivno zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije kretao na javnom mjestu.

Iz Policijske uprave Prijedor navode da se D.G. takođe sumnjiči da je 20. marta prouzrokovao saobraćajnu nezgodu kada je u prijedorskoj ulici Srpskih Velikana automobilom sletio sa puta.

"U toku je kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije', a od strane nadležne zdravstvene inspekcijske službe lice će biti smješteno u prinudnu izolaciju", naveli su u PU Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apelovala je na građane da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, te da poštuju mjere kućne izolacije, kako se ne bi doveli u situaciju da budu sankcionisani ili prinudno smješteni u izolaciju.  

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo