8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

11.03.2020 / 23:51 Rukomet - Zaštita i prevencija

Rukometni savez BiH: Svi mečevi u BiH bez publike naredne tri sedmice

Rukometni savez BiH: Svi mečevi u BiH bez publike naredne tri sedmice
Foto: Ilustracija
Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (UO RSBiH) donio je Odluku o mjerama zaštite na sportskim manifestacijama, a povodom aktuelne epidemiološke situacije u BiH.

U skladu s tom odlukom, a radi zaštite i prevencije širenja koronavirusa sve rukometne utakmice na teritoriji BiH narednih 21 dan igrat će se bez prisustva gledalaca.

Istovremeno, uvedena je zabrana igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti.

Utvrđena je i privremena izmjena Kalendara takmičenja, pomjeranje kola utakmica sa srijede na subotu, iz razloga manje izloženosti igrača i njihove zaštite.

Spomenutom odlukom je aktivirana Komisija za medicinsku zaštitu, uz angažman člana Upravnog odbora dr. Aleksandra Miljuša sa zadatkom praćenja zdravstvene situacije u BiH i okruženju, uz obavezno informisanje Upravnog odbora RSBiH sa prijedlozima eventualne potrebe za uvođenjem novih mjera.

Naloženo je i praćenje situacije u koordinaciji sa EHF-om i IHF-om, te analiza predviđenih  aktivnosti svih reprezentativnih selekcija 'u pogonu', kao i usaglašavanje eventualnih odluka s predstavnicima Medicinske komisije Rukometnog saveza BiH, saopćeno je iz ovog saveza.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo