20┬░C
Mostar 25┬░C
Tuzla 21┬░C
Banja Luka 22┬░C
Biha─ç 22┬░C
Powered by Dark Sky

10.03.2020 / 14:39 Kultura - Veliki uspjeh

Balet Mostar Arabesque osvojio brojne nagrade na natjecanju u Zenici

Balet Mostar Arabesque osvojio brojne nagrade na natjecanju u Zenici
Foto: Balet Mostar Arabesque

Balet Mostar Arabesque (BMA) osvojio je ─Źetiri pehara, 62 medalje i 69 diploma na kvalifikacijama za zemlje Balkana za finale Dance World Cup (DWC) 2020., odr┼żanim u subotu u Zenici.

BMA se predstavio sa šest grupnih koreografija od kojih su sve osvojile nagrade, sedam solo koreografija te jednom duo koreografijom, priop─çili su u utorak iz BMA-a.

Plasman za odlazak na finalno natjecanje u Rimu osvojile su grupne koreografije Viennese candy i Presure, zatim Barbara Mandlbaum, Veronika Gali─ç, Klara Ozvati─ç, Eva Schafer i Lana Ko┼żul u solo koreografiji te Iva Stani─ç i Lana Ko┼żul u duo koreografiji.

Umjetni─Źka direktorica Balet Mostar Arabesquea Arleta ─ćehi─ç kazala je kako je ljestvica svih dosadašnjih uspjeha opet podignuta, pored maksimalno izra┼żenih ote┼żavaju─çih okolnosti u više segmenata.

"Ipak, sve i da ne─çemo, moramo biti zadovoljni postignutim rezultatom koji ne pokazuje samo kvantitetu, ve─ç i o─Źiglednu kvalitetu koja ve─ç 14 godina egzistira u Mostaru. Moj cilj od samog po─Źetka bio je popularizirati balet i pribli┼żiti ga obi─Źnom ─Źovjeku. Mislim da ovu domenu umjetnosti treba više ponaroditi, kako bi balet još više došao do izra┼żaja i opstao u ovom modernom, ubrzanom i na┼żalost ─Źesto površnom vremenu", istaknula je ─ćehi─ç.

Ina─Źe, finale DWC-a odr┼żat ─çe se u Rimu krajem lipnja i po─Źetkom srpnja ove godine, a na natjecanju u Zenici svoje mjesto u finalu tra┼żile su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Albanija, priop─çeno je iz BMA-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo