3°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

01.03.2020 / 13:34 BiH - Dan nezavisnosti

Skok u Neretvu i velika bh. zastava na Starom mostu

Jedna u nizu manifestacija kojom je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Mostaru upriličena je jutros na Starom mostu i platou pored najvrijednijeg kulturnog spomenika BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon skoka Igora Kazića u čast današnjeg dana i vožnje zip-linenom Stari most uz veliku bh. zastavu, Klub skakača u vodu Mostari na koncu je uručio priznanja polaznicima Škole skokova.

Aktualni šampion i voditelj Škole Lorens Listo podsjetio je da je priznanja dobilo oko 40 polaznika, među kojim i značajan broj djevojčica.

“Riječ je o budućim šampionima koji su danas tu simbolično na Dan nezavisnosti. Ovo je do sada najljepša proslava Dana nezavisnosti na platou pored Starog mosta“, rekao je Listo.

Do početka ljetne sezone očekuje da Škola skokova okupi oko 50 dječaka i djevojčica.

“Ne iznenađuje činjenica da imamo i značajan broj djevojčica. Tu je moja kćerka i njezine prijateljice. Imamo dosta polaznika. Nama je skakanje u genima. Gotovo svačiji otac je skakao. Ako nije otac onda jesu djed ili pradjed. Djeca su hrabra, talenta ima i potrebno je samo da predano rade“, konstatovao je Listo.

Dan nezavisnosti obilježit će se danas i svečanim prijemom u zgradi Federalnih institucija u Mostaru. Prethodno će delegacije posjetiti mezarja i groblja.

U petak su gradom paradirali osnovci i srednjoškolci, a jučer je svečano bilo u Blagaju na manifestaciju "Stazom bosanskih vitezova".

(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo