°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

29.02.2020 / 19:28 Tenis - 79. trofej u karijeri

Đoković pobijedio Tsitsipasa i osvojio ATP turnir u Dubaiju

Đoković pobijedio Tsitsipasa i osvojio ATP turnir u Dubaiju
Foto: Vijesti.ba
Impresivnim tenisom Novak Đoković je ekspresno slavio u finalu Dubaija i osvojio novi trofej, rezultatom 6:3, 6:4 porazio je Stefanosa Tsitsipasa.

Prvi set provozao je navijače i sve one koji su gledali finale poput rolerkostera, Đoković je bio na ivici ponora, ali je još jednom dokazao da pod pritiskom igra još bolje, ako je to uopšte i moguće. Odbranio je u petom setu brejk loptu Grka, dodao gas i na najbolji mogući način osvojio prvi set.

Proradio je bekhend Đokovića što je alarmiralo Tsitsipasa da postane agresivniji, ali mu to nije koristilo. U odlučujućem trenutku prvog seta je mladi grčki teniser poletio na mrežu uslijed pasivnosti Novaka, ali namjerne. Srbin je iskusno navukao Tsitsipasa da izađe sa osnovne linije, a onda ga nokautirao pasing šotom za brejk u odsudnom momentu.

Poveo je sa 5:3 u prvom setu, a potom izvanrednim servama stigao do osvajanja prvog seta.

A drugi set potpuno je bio u znaku srpskog asa, samo je na trenutak bljesnuo Stefanos Tsitsipas kada je napravio brejk, ali to je bilo sve. Činilo se da je grčki igrač matiran na startu kada ga je "brejknuo" Novak - ali nije. Vratio se Tsitsipas i izjednačio, ali je od tog momenta pa do kraja meča osvojio samo pet poena.

Ponovo je u pravom momentu Đoković oduzeo servis rivalu, poveo sa 5:4 i potom dobrim servama stigao do pehara.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo