-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

29.02.2020 / 14:37 Regija - Zagreb

Miroslav Škoro predstavio Domovinski pokret

Miroslav Škoro predstavio Domovinski pokret
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Miroslav Škoro je, nakon najave da će osnovati političku stranku, danas i službeno predstavio Domovinski pokret Miroslava Škore.

 

"Danas smo osnovali Domovinski pokret punog imena Domovinski pokret Miroslava Škore iz jednostavnog razloga što zakonodavac tako traži", rekao je Škoro i dodao da je pred novom strankom politička utakmica u kojoj želi napraviti promjene.

"Minimum je bio da nam bude 100 ljudi na osnivačkoj skupštini, bilo ih je 175. Moje je ime u nazivu stranke da bi bila prepoznatljivija", objasnio je i dodao da su izabrani članovi Domovinskog odbora.

"Ne osnivam stranku jer želim, već zato što moram"

Imena u Škorinom timu su Miljenko Čurić, Anita Freiman, Ivan Enjingi, Nikola Grabovac, Josip Jović, Ivan Krpan, Zvonko Lovrić, Vedran Mlikota, Stipo Mlinarić Ćipe, Igor Peternel, Mario Radić, Ante Rončević, Ivan Šušnjar, Marin Topić, Vesna Vučemilović, Milan Vrkljan i Dinko Škegro.

Kaže da želi stvoriti pokret koji će ispravljati nepravde.

"Svatko tko se želi u politici bogatiti ili trgovati mandatima, ovdje nije dobrodošao. To vam želim reći odmah. Ti imaju već dovoljno stranki, od HDZ-a, SDP-a i HNS-a pa nadalje", kaže Škoro i ističe da su postojeći zakoni, posebno oni vezani uz izbore i političke stranke, loši i da ih treba mijenjati.

Naglasio je da je strateško pitanje za našu zemlju demografska revitalizacija.

Komentirao razgovore s HDZ-om

Kaže da se s HDZ-ovcima sretao u predsjedničkoj kampanji, no to su bili uglavnom kurtoazni razgovori. "Tada nismo imali ovo što imamo danas, mi tek od danas možemo kvalitetno razgovarati", rekao je Škoro.

"Pokušavam pomno posložiti stvari kako bih iza toga stajao. Razgovarat ću sa svima, zato i jesam osnovao pokret. Pokret je nešto drugo nego stranka. Nadam se da ćemo prerasti u stranku i svi su nam dobrodošli", objasnio je i dodao da s HDZ-om nema razloga za razgovor dok ne prođu izbori.

"Ne osnivam stranku jer želim, već zato što moram", rekao je Škoro. Istaknuo je da u svom pokretu ne želi one koji misle trgovati mandatima te poručio onima koji mu se zato misle priključiti neka ni ne pokušavaju.

"Vladavina prava jedan je od tri stupa svakoga pravednog društva", rekao je Škoro i poručio da vlast postoji kako bi služila narodu.

Bivši kandidat za predsjednika Republike Miroslav Škoro rekao je da su dobrodošli svi oni koji su ga podržali u utrci za Pantovčak i razgovarat će s njima dok ne postignu pravičan dogovor, ali je poručio kako jamči da je jedini uvijek sigurni partner hrvatski narod.

Osnivačku skupštinu novinari su mogli pratiti isključivo preko prijenosa na Škorinoj Facebook stranici.



(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo