22°C
Mostar 26°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

29.02.2020 / 13:59 BiH - Predsjednik SDA

Izetbegović: Prvi mart je simbol naših najvećih vrijednosti

Izetbegović: Prvi mart je simbol naših najvećih vrijednosti
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovne Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, svim građankama i građanima BiH.

- Prije 28 godina, građani Bosne i Hercegovine skoro dvotrećinskom većinom izglasali su nezavisnost Bosne i Hercegovine. Na taj dan, nakon stoljeća tuđih vladavina, Bosanci i Hercegovci svih vjera i nacija odlučili su da će država biti suverena i samostalna.

Referendum o nezavisnosti proveden je u skladu sa domaćim i međunarodnim pravom, uz poštivanje strogih demokratskih standarda i uz puni međunarodni monitoring.

Zbog svega navedenog, 1. mart je i danas simbol temeljnih vrijednosti, koje predstavljaju putokaz i znače stabilnost za naše društvo, a to su vladavina prava, demokratski poredak i nezavisna država Bosna i Hercegovina.

Svim građankama i građanima BiH čestitam Dan nezavisnosti. Neka vječno živi naša lijepa domovina Bosna i Hercegovina - kaže se u Izetbegovićevoj čestitki.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo