9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

28.02.2020 / 20:00 Politika - Bijeljina u fokusu

Misterija ili ne: Mićo Mićić bira između Dodika i SDS-a

Misterija ili ne: Mićo Mićić bira između Dodika i SDS-a
Mićo Mićić / Vijesti.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da je potpisan koalicioni ugovor sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

- Radujemo se saradnji sa Bijeljinom i vjerujem da će taj grad dodatno biti stabilizovan. Nadamo se da će konekcija sa institucijama Republike Srpske biti korisna za Bijeljinu i njene građane - istakao je Dodik.

S druge strane predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović isključio je mogućnost koalicije sa strankom Miloarda Dodika, Savezom nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) te istakao da je to jasna poruka svim SDS-ovcima.

-Vlast i koaliciju na lokalnom nivou treba da gradimo s partnerima, a ne sa strankom koja otvoreno želi da uništi SDS, što je predsjednik SNSD-a u više navrata ponovio - kazao je Šarović.

Naglasio je da SDS treba da smijeni SNSD sa vlasti, a ne da sa njima pravi bilo kakvu koaliciju.

-To je jasna poruka svim SDS-ovcima, nema koalicije s Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Svaki SDS-ovac mora da se distancira od ovakve politike koju vode SNSD-e i Dodik koji bruka i Republiku Srpsku i naš narod - kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a

Govoreći o izborima u Bijeljini, Šarović je ponovio da će SDS imati kandidata za gradonačelnika a on mora da bude SDS 100 posto.

- Svaki kandidat za gradonačelnika mora jasno da se distancira od politike Dodika. Taj otklon mora da bude jasan i snažan, ukoliko želi da bude kandidat za gradonačelnika. Ko je za politiku SDS-a sa nama je, ko nije i misli da treba veličati politiku Milorada Dodika taj nije s nama i ne može da predstavlja SDS bilo gdje. Mi u Bijeljini idemo kao i dosad pobjednički i da se suprotstavimo politici koju predstavlja Dodik - kazao je Šarović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je da je najvažniji dio koalicionog sporazuma koji je danas najavio lider SNSD-a Milorad Dodik 12 projekata od kojih zavisi budućnost i razvoj Semberije.

"Sve ostalo je podređeno tim projektima, uključujući i personalna pitanja", objavio je Mićić na zvaničnom Facebook profilu.

On je najavio da će tražiti izjašnjavanje organa SDS-a o tom dokumentu.

"Koalicioni sporazum za naredne izbore smo mi predložili i zato je najvažniji dio njegovog nacrta 12 projekata od kojih zavisi budućnost i razvoj Semberije", navodi se u Mićićevoj objavi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo