13°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

28.02.2020 / 13:26 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović: SDS treba da smijeni SNSD, a ne da pravi koaliciju

Šarović: SDS treba da smijeni SNSD, a ne da pravi koaliciju
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović isključio je mogućnost koalicije sa strankom Miloarda Dodika, Savezom nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) te istakao da je to jasna poruka svim SDS-ovcima.

-Vlast i koaliciju na lokalnom nivou treba da gradimo s partnerima, a ne sa strankom koja otvoreno želi da uništi SDS, što je predsjednik SNSD-a u više navrata ponovio - kazao je Šarović.

Naglasio je da SDS treba da smijeni SNSD sa vlasti, a ne da sa njima pravi bilo kakvu koaliciju.

-To je jasna poruka svim SDS-ovcima, nema koalicije s Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Svaki SDS-ovac mora da se distancira od ovakve politike koju vode SNSD-e i Dodik koji bruka i Republiku Srpsku i naš narod - kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a

Govoreći o izborima u Bijeljini, Šarović je ponovio da će SDS imati kandidata za gradonačelnika a on mora da bude SDS 100 posto.

-Svaki kandidat za gradonačelnika mora jasno da se distancira od politike Dodika. Taj otklon mora da bude jasan i snažan, ukoliko želi da bude kandidat za gradonačelnika. Ko je za politiku SDS-a sa nama je, ko nije i misli da treba veličati politiku Milorada Dodika taj nije s nama i ne može da predstavlja SDS bilo gdje. Mi u Bijeljini idemo kao i dosad pobjednički i da se suprotstavimo politici koju predstavlja Dodik - kazao je Šarović. 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo