10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

27.02.2020 / 22:56 Fudbal - Liga Evrope

United i Inter sigurno do osmine finala, VAR spasio Sevillu u finišu protiv Cluja

United i Inter sigurno do osmine finala, VAR spasio Sevillu u finišu protiv Cluja

Manchester United se plasirao u osminu finala Evropske lige nakon što je na Old Traffordu pobijedio Club Brugge sa 5:0.

Prvi meč u Belgiji okončan je bez pobjednika 1:1, ali Crveni đavoli u uzvratu nisu imali problema. Pitanje pobjednika riješili su još u prvom poluvremenu, a golove su postigli Fernandes u 27. minuti iz penala, Ighalo u 34. i McTominay u 34. minuti. Konačnih 5:0 postavio je Fred sa dva gola u samom finišu meča.

Prolaz dalje potvrdio je i Inter koji je na utakmici odigranoj bez gledalaca na Giuseppe Meazi pobijedio Ludogorets sa 2:1. Gosti su poveli preko Oliveira-Souze u 26. minuti, ali su Biraghi u 32. i Lukaku u 45. minuti prekokrenuli. Inter je i u prvom meču slavio sa 2:1.

Sevilla je odigrala samo 0:0 na svom terenu protiv Cluja, ali je zahvaljujući 1:1 iz prvog meča i gol u gostima, prošla dalje. Gosti su čak u finišu meča zatresesli mrežu, ali pogodak je opravdno poništen nakon pregleda VAR-a zbog prethodnog igranja rukom.

U rumunskom sastavu zbog povrede nije bilo Matea Sušića.

Sjajan meč odigrali su Benfica i Shakhtar (3:3), a dalje su prošli Ukrajinici koji su na svom terenu slavili sa 2:1. Ajax nije uspio nadokanaditi zaostatak iz prve utakmice protiv Getafea (0:2). Kopljanici su pobijdili sa 2:1, ali to im nije bilo dovoljno.

Veliki uspjeh napravio je Kopenhagen koji je kao gost na Celtic Parku slavio sa 1:3 i nakon 1:1 iz prvog meča plasirao se dalje.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo