0°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 0°C

27.02.2020 / 09:43 Regija - Stožer civilne zaštite

Nema novih oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj

Nema novih oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj
Foto: Fena / Vijesti.ba
Nacionalni Stožer civilne zaštite izvijestio je u četvrtak da su u Hrvatskoj i dalje samo tri oboljela od koronavirusa i nema novih oboljelih.

Zaraženi su dobro i dobivaju potrebne lijekove, kazala je na konferenciji za novinare ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da su u tijeku testiranja 131 uzoraka, obrađeno ih  je 107 te se obrađuju još 24 uzoraka.

 "Nove zemlje koje od jučer imaju zabilježenu pojavu koronavirusa su Norveška, Makedonija, Rumunjska, Grčka i Gruzija. Ne radi se samo o Hrvatskoj, ta epidemija u području sjeverne Italije nosi i dalje svoj", naglasio je ministar zdravstva.

 Predsjednik Stožera Davor Božinović najavio je da će se danas u 13 sati održati sjednica Skupštine Hrvatske gospodarske komore (HGK) na kojoj će sudjelovati predstavnici hrvatskih tvrtki firmi i predstavnici županijskih komora. Oni će se informirati o pitanjima vezanim za koronavirus u gospodarskom kontekstu.

 Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, jučer je dokazan treći slučaj zaraze koronavirusom, a osoba je smještena u bolnici u Rijeci. Riječ je o mlađem muškarcu koji radi u Parmi u Italiji.

 Braća blizanci, koji su prvi zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj, hospitalizirani su u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Prvooboljeli mladić radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošlog je tjedna zajedno s djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige prvaka. Prvi nalaz njegove djevojke bio je negativan, a mediji danas navode da je ponovljeni nalaz ponovno negativan i otpuštena je iz bolnice.

 Njegov brat zaposlenik je HEP-a. Kod treće osobe u kontaktu, njihove majke s kojom braća blizanci žive, postoji sumnja, ali je prvi nalaz bio negativan, prenosi Hina.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo