12°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

27.02.2020 / 08:53 BiH - 1. mart

Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti BiH

Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti BiH
Foto: Fena / Vijesti.ba
Radnici preduzeća Park počeli su u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete i ukrašavati veće ulice i trgove povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

- Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova od jučer su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava BiH. Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu BiH biti u prepoznatljivom žuto - plavo-bijelom dekoru - kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naglasila je da će danas "isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka".

I ostale veće ulice u Kantonu Sarajevo bit će okićene državnim zastavama.

- Danas i u petak ekipe Parka u postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada. Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice - kazala je Hamza.

Državnim i općinskim zastavama ukrašene su i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i Omladinska, te na Kobiljoj glavi.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo