0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

26.02.2020 / 22:52 Fudbal - Fantastičan meč na Bernabeu

City preokretom protiv Reala napravio ogroman korak ka četvrtfinalu LP

City preokretom protiv Reala napravio ogroman korak ka četvrtfinalu LP
Foto: Agencije / Vijesti.ba
U najvećem derbiju osmine finala Lige prvaka Manchester City je slavio rezultatom 2:1 protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu i tako ostvario vrlo značajnu prednost.

Meč između Reala i Manchester Cityja privlačio je najviše pažnje, ali je zbog važnosti i snage rivala početak susreta bio prilično oprezan na obje strane.

Ipak, i u prvom poluvremenu izdvojilo se nekoliko odličnih šansi. Dvije sjajne je propustio za goste Gabriel Jesus, dok je udarac Karima Benzeme glavom divno odbranio Ederson.

To je bio i rezultat prvog dijela, a u nastavku znatno ofanzivnije kreću gosti sa Etihada. Riyad Mahrez je prvo pokušao sa distance, da bi nakon toga propustio stopostotnu šansu.

Odbrana Reala je zaspala, a Alžirac je ostao sam ispred Courtoisa. Ipak, belgijski golman ga je sačekao i divno odbranio.

To se desilo neposredno prije gola Reala. Gosti su izgubili loptu u najgoroj mogućoj poziciji, a Vinicius Junior je dodao za Isca koji mirno pogađa. U pitanju je bio 59. minut.

U nastavku je Pep Guardiola pokušao sa izmjenama, a šansu je dobio i ispostavio se kao ključni igrač, Raheem Sterling.

Sterling je učestvovao kod gola za poravnanje u 78. minuti. Dodao je do De Bruynea koji odlično asistira za Gabriela Jesusa, a Brazilac glavom pogađa za 1:1.

Samo pet minuta kasnije Sterling pravi odličan prodor nakon čega je oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa bijele tačke bio je izvrsni Kevin De Bruyne.

Da stvari po Real budu još gore, opravdano je u finišu isključen Sergio Ramos nakon što je oborio Jesusa kao posljednji igrač odbrane. Ipak, gosti nisu pogodili iz slobodnog udarca iz izgledne pozicije.

Ostalo je 1:2 tako da City nosi veliku prednost na Etihad kada ćemo saznati putnika u osminu finala.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo