-1°C
Mostar 2°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

26.02.2020 / 19:23 Politika - Ministar Radončić

Nadležni čine sve da se situacija u vezi s koronavirusom drži pod kontrolom

Nadležni čine sve da se situacija u vezi s koronavirusom drži pod kontrolom
Fahrudin Radončić / Vijesti.ba
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić odgovorio je na novinarsko pitanje šta se može poduzeti kada je u pitanju koronavirus i može li se eventualno zatvoriti granica.

- Znate da, što se tiče koronavirusa, to nije u nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH, time se bave civilni poslovi. Jutros smo imali jedan veoma dug sastanak kod nadležne ministrice. Mogu da vas uvjerim da su sve naše nadležne institucije, u entitetima, kantonima, gradovima, veoma odgovorno prišle toj obavezi, od nabavljanja testova, do pripreme smještaja, tzv. izolacija za eventualne komplikacije kada je koronavirus u pitanju.

Ono što sam čuo danas od stručnjaka jeste da se radi o gripi koja nema tako alarmantne smrtne posljedice kako se u javnosti predstavlja. Učinit će se sve da se situacija drži pod kontrolom. Granična policija u tom slučaju dobiva vrlo precizne instrukcije, ne od Ministarstva sigurnosti, nego od nadležnih zdravstvenih institucija. Siguran sam da će svi oni odgovoriti zadatku - kazao je Radončić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo