9°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

26.02.2020 / 18:19 Politika - Milorad Dodik

Zakon o prestanku mandata VSTS neće proći u Domu naroda

Zakon o prestanku mandata VSTS neće proći u Domu naroda
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da u Domu naroda PS BiH neće proći Zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta u sadašnjem sastavu, koji je predložio poslanik SDS-a ...

... Dragan Mektić, a koji su izglasali SDS i PDP sa bošnjačkim partijama u Predstavničkom domu BiH.

- To je loše i loša je poruka iako je u ranijim zaključcima Narodne skupštine rečeno da nema donošenja odluka - rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

Podsjetio je da su poslanici i lideri partija iz Republike Srpske, među kojima su i PDP i SDS, jednoglasno usvojili Zaključke kojim su predstavnici Srpske obavezani da obustave donošenje bilo kakvih odluka u organima BiH do usvajanja zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija sudija u Ustavnom sudu BiH, kao i njegovog stupanja na snagu.

- Ako je politička igra u tome da se to sve svali na Dom naroda i partije koje u Srpskoj imaju većinu, nemam ništa protiv, ali žao mi je što jedinstvo trajalo ovako kratko - rekao je on i dodao:

- Iako imam nadu da bi se moglo vratiti povjerenje koje smo imali, nisam neiskusan da ne znam da raniji opozicioni nastupi nisu bili motivisani našim okupljanjem već političkim obračunima.

(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo