8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

26.02.2020 / 10:05 BiH - Sastanak u Sarajevu

Ministrica Turković primila u oproštajnu posjetu ambasadoricu Norveške Rusten

Ministrica Turković primila u oproštajnu posjetu ambasadoricu Norveške Rusten
Foto: MVPBiH - Vijesti.ba

Ministrica Turković je izrazila zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške koji su bez otvorenih pitanja, te istakla važnost održavanje dinamike susreta zvaničnika dvije države ostvarenih u prethodnom periodu.

Također je naglasila da je dobrim odnosima i njihovom razvoju, u velikoj mjeri doprinijela i ambasadorica Rusten tokom svog mandata.

Turković je izrazila uvjerenje da će i budući ambasador Kraljevine Norveške nastaviti da uspješno radi na poboljšanju bilateralnih odnosa dviju država te nastojanjima za ispunjavanje standarda za pridruživanje BiH Evropskoj uniji.

Ambasadorica Rusten je istakla da je sa zadovoljstvom obavljala dužnost u BiH i zahvalila se ministrici za pozitivnu ocjenu njenog rada.

Istakla je da je tokom svog mandata u Sarajevu i BiH stekla mnogo prijatelje, te da s dozom sjete napušta Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju razgovora, ministrica Turković je poželjela ambasadorici Rusten puno uspjeha u njenim budućem životu i radu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo