8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

26.02.2020 / 08:08 BiH - U Doboju

Danas sastanak svih nivoa vlasti BiH o koronavirusu

Danas sastanak svih nivoa vlasti BiH o koronavirusu

Danas će biti održan i sastanak predstavnika svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini o potencijalnim opasnostima od koronavirusa, najavio je federalni premijer Fadil Novalić. Sastanak bi trebao biti održan u Doboju.

“Sastanak je svih ministara zdravstva i drugih faktora koji treba da brane društvo od te pošasti”, kazao je Novalić, koji je dodao da još nisu registrovani oboljeli od tog virusa u BiH.

Navodi, međutim, da kineski građani na Pelješcu grade most, kao i neke projekte u BiH, dok dodatnu opasnost predstavlja saznanje da se taj virus proširio i na Italiju, “s kojom imamo jaku komunikaciju“.

“Opasnost se globalizuje i to je znak da se moramo udružiti i početi rješavati. Ne samo na kantonalnom nivou, jer manja je korist ukoliko samo to rješava Zenica ili Sarajevo. Može biti da je bolje rješenje da mi, na federalnom nivou, takođe nađemo neku izolovanu kasarnu da bismo od nje napravili izolatorij – po ugledu na rješavanje migrantskih kriza, nego da svaki kanton pravi izolatorij. To je skupo i nepraktično”, smatra Novalić.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo