8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

25.02.2020 / 22:40 Fudbal - Italija

U strahu od korona virusa, navijači utakmicu Lige prvaka gledaju s maskama na licu

U strahu od korona virusa, navijači utakmicu Lige prvaka gledaju s maskama na licu

Panika od korona virusa spustila se i do Napulja, gdje je Napoli ugostio Barcelonu u osmini finala Lige prvaka.

Naime, kako je korona virus u Italiji odnio već 11 žrtava ljudi su se uplašili i na utakmicu stigli s maskama. Tako smo mogli vidjeti da na stadionu San Paolo, koji je treći najveći stadion u Italiji, iza Olimpica i San Sira, navijači nose maske.

Kad je reditelj kamerom ‘prošarao’ tribinom u kadru je bilo dosta navijača s maskama. Oni koji nisu imali masku, preko lica su stavili navijačke šalove. E, sad, jesu li to napravili iz straha od virusa ili hladnoće, teško je reći. Jer, nije baš toliko hladno, trenutačna temperatura u Napulju je 12 stepeni Celzijevih.

Inače, najveći italijanski derbi, Juventus – Inter igrat će se u nedjelju u 20.45 bez publike. No to neće biti jedini meč bez gledalaca. Zbog širenja zaraze korona virusom u pojedinim regijama Italije šest utakmica 26. kola Serije A grat će se bez publike.

“Poduzeli smo mjere koje zabranjuju bilo kakve događaje do sljedećeg tjedna. U početku su se odnosile na Lombardiju, Veneto i Piedmont. Sada smo ih proširili i na Friuli Venezia Giuliju, Emiliu Romagnu i Liguriju. U ovim područjima na snazi je zabrana sportskih događaja, ali smo za neke događaje dali mogućnost da se odigraju iza zatvorenih vrata“, rekao je ministar sporta Vincenzo Spadafora.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo