15°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

25.02.2020 / 17:48 Regija - Klinika za infektivne bolesti

Markotić: Zasad nema novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj

Markotić: Zasad nema novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj
Foto: Agencije -Vijesti.ba

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu zasad nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a još uvijek se testiraju nalazi radnika iz Rijeke, čiji se rezultati očekuju predvečer, izjavila  je u utorak ravnateljica klinike Alemka Markotić.

 Zaraženi mladić ima 26 godina, u kliniku se javio u ponedjeljak uvečer, a epidemiolozi trenutno identificiraju sve njegove kontakte i mjesta gdje je boravio, rekla je Markotić dodavši kako se sve odvija prema planu.

 On je u izolaciji i prima terapiju te se prati njegovo zdravstveno stanje. "U ovom trenutku nema ništa novo i zabrinjavajuće za pacijenta ili situacije koja bi nas trebala brinuti", kazala je.

 Dodala je kako je većina infekcija koronavirusom s blagim simptomima, pa se ljudi oprave u nekoliko dana, a to se očekuje i u Hrvatskoj.

 U riziku su ljudi starije životne dobi i s teškim bolestima, čiji je imunološki sustav oštećen zbog karcinoma, kemoterapije, transplantacija organa i sl.

 U klinici je trenutno pet osoba u izolaciji, za njih se nalazi tek očekuju. Ti pacijenti nisu bili u kontaktu s prvim zaraženim, kaže Markotić.

 Mladić kod kojega je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj zaposlen je u kompaniji Ericsson Nikola Tesla, čiji će ostali zaposlenici do daljnjega raditi od kuće, potvrđeno je iz te kompanije, prenosi Hina.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo