10°C
Mostar 14°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

24.02.2020 / 22:58 Košarka - Impresioniran atmosferom u Mejdanu

Skourtopoulos: Grčka košarka nije kao bosanska

Skourtopoulos: Grčka košarka nije kao bosanska
Foto: SCsport / Vijesti.ba
Zmajevi su u krcatom Mejdanu doživjeli poraz od reprezentacije Grčke, koja je slavila sa 65:70.

Vidjeli smo utakmicu s dosta oscilacija u igri našeg tima. Prvo poluvrijeme je bilo sasvim dobro, uslijedio je pad sve do samog kraja utakmice, kada su se momci Vedrana Bosnića “probudili” i uveli meč u neizvjesnu završnicu.

Ipak, nisu imali snage za veliki preokret, pa su Grci slavili. Nakon utakmice se na konferenciji za medije prvi javnosti obratio selektor Helena Thanasis Skourtopoulos.

“Bila je sjajna atnosfera, impresioniran sam. Vrlo čvrsta utakmica, sa dosta kontakta. Ključna je bila druga četvrtina u kojoj smo stekli samopouzadnje. Kasnije smo prokockali 15 poena razlike, morali smo bolje odreagovati kao iskusna ekipa. Čestitam BiH na dobroj utakmici, pokazali su da su dobar tim, odigrali su čvrsto. Naravno, čestitao bih i svojoj ekipi koja je sjajno privela utakmicu kraju”, rekao je na početku Skourtopoulos.

Zatim je objasnio kako postoji fundamentalna razlika između bosanske i grčke košarke.

“Grčka košarka nije kao bosanska. Postoji fundemantalna razlika, jer mi nemamo tako dobre driblere i šutere. Mi jednostavno moramo igrati grubo. Ja sam dugo selektor, godinama sudije nisu bile naklonjene Grčkoj, ne vjerujem i da je to večeras bio slučaj”, istakao je selektor Helena.

Smatra kako je utakmicu presudila odbrana.

“Odbrana je presudila ovu utakmicu, presudno je možda bilo što smo zaustavili igrača poput Halilovića.”

Svoj komentar je dao i košarkaš Christos Saloustros, koji je večeras postigao 4 poena.

“Sve je bilo izuzetno, sjajna atmosfera. BiH se pokazala kao tvrda ekipa, ali i mi smo odigrali jako u odbrani. Mnogi naši igrači su se iskazali kad je bilo najpotrebnije, imali smo i veliki broj skokova i pokazali veliko srce”, rekao je Saloustros.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo