8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

24.02.2020 / 22:54 Košarka - Vedran Bosnić

Ponosan sam na karakter ovih momaka, igraju pod povredama i bore se do kraja

Ponosan sam na karakter ovih momaka, igraju pod povredama i bore se do kraja
Foto: SCsport / Vijesti.ba
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić zahvalio se publici na podršci u Mejdanu i svojim igračima na velkoj borbi, a istakao je da je presudilo iskustvo grčkih košarkaša.

Zmajevi su poraženi rezultatom 65:70. Imali su napad pri rezultatu 65:68, ali ipak nisu uspjeli da naprave preokret.

“Prvo ću se zahvaliti navijačima i igračima. Dali smo sve od sebe, ali napravili smo previše grešaka. To je razlika u tom iskustvu. Možda kod nekih slabijih ekipa to može proći, ali ne protiv Grka. Nismo pogodili neke zicere. Vratili smo se ipak, bili blizu, ali eto ipak nismo uspjeli”, kazao je Bosnić.

Naši košarkaši su vrlo slabo šutirali za tri poena, ali Bosniću su teže pali promašaji iz blizine.

“Šut za tri poena jeste bio loš i jedan uzrok poraza, ali mene ipak bole ovi promašaji koji su bili bliže košu. Ali, ipak imam taj pozitivan feedback, momci su se borili, dobra je atmosfera u ekipi, vjerujem da možemo još napredovati.”

Utisak je i da su sudije u nekim trenucima bile tendenciozne, ali selektor nije htio komentarisati njihove odluke.

“U zadnjem napadu išli smo na trojku, Atić je išao na kontakt, ali nije ipak stvorio situaciju. Suđenje ne bih komentarisao, to ne radim, ali sve ste vidjeli.”

Bugarska je u našoj grupi pobijedila Latviju nakon dva produžetka (110:104), a Bosnić je mišljenja da bi bolje bilo da su Latvijici slavili.

“Za nas bi bilo bolje da je Latvija dobila Bugarsku večeras. Imaju veći fond igrača i mogu napraviti više problema u drugom prozoru. U ovoj našoj utakmici bilo je padova, ali ipak moramo biti zadovoljni šta smo napravili sa ovim našim fondom. Bit će svega i u budućnosti, ali ne mogu da kažem da li ćemo biti jači jer dok ne dođem na okupljanje ne znam koji igrači ce doći, a ko će biti povrijeđen… Ne znam da li smo bili pod pritiskom, ovo je svakako sjajno iskustvo za nas”, rekao je Bosnić, te poentirao:

“Ovi momci imaju sjajan karakter, igraju i pod povredama, bore se… Ne mogu im ništa zamjeriti, ponosan sam na njih.”

Kapiten Miralem Halilović bio je oduševljen atmosferom, a istakao je da nas poraz ne smije demoralisati.

“Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam igrao u životu, žao mi je što nisam bolje odigrao i što nismo pobijedili. Promašio sam neke stvari koje obično pogađam. Da, napravili smo mnogo sitnih grešaka, previše jeftinih faulova. Fulali smo lagane koševe. Ali ipak sam ponosan jer smo se borili do kraja, došli na jedan posjed… Treba držati glavu gore. Treba ostati pozitivan, vidjeti gdje možemo bolje”, izjavio je Halilović.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo