2°C
Mostar 7°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 3°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

24.02.2020 / 15:56 BiH - Problemi s migrantima

Radončić s Ujićem: USK snosi najveći teret krize

Radončić s Ujićem: USK snosi najveći teret krize
Foto: Služba za poslove sa strancima

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić zajedno s najbližim saradnicima, u okviru radne posjete Unsko-sanskom kantonu, posjetio je danas Službu za poslove sa strancima, terenski centar Bihać.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić upoznao je Radončića s izazovima s kojima se suočava taj terenski centar i Služba za poslove sa strance u cjelini u uslovima povećanog priliva migranata. Ujić je konstatovao da Unsko-sanski kanton koji je u nadležnosti TC Bihać, snosi najveći teret povećanog priliva migranata.

Radončić je istakao da je zadovoljan radom Službe za poslove sa strancima te da je upoznat s svim problemima s kojima se suočava Služba usled migrantske krize, posebno nedostatkom ljudskih kapaciteta, materijalno tehničke opreme i adekvatnih prostorija za registraciju migranata. U narednom periodu će se rješavati navedeni problemi i ovom prilikom istakao da je Služba dobila novih 100m2 kancelarijskog prostora u Bihaću, što će značajno olakšati postupanje Službe u radu sa migrantima.

Na kraju je Radončić je dao punu podršku radu Službe za poslove sa strancima, te istakao da će ova godina biti još izazovnija u odnosu na prethodne, kada je u pitanju priliv migranata u BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo