1°C
Mostar 7°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 4°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

24.02.2020 / 15:41 Ostali sportovi - Druženje u Tuzli

Najmlađi tuzlanski košarkaši poželjeli sreću bh. reprezentativcima

Najmlađi tuzlanski košarkaši poželjeli sreću bh. reprezentativcima
Foto: Sportske igre mladih

Košarkaški savez BiH i Sportske igre mladih jučer su u sportskoj dvorani "Mejdan" u Tuzli najavili nastavak projekta "Fer igra za fer djetinjstvo".

Više od 100 djevojčica i dječaka iz šest košarkaških klubova iz Tuzle uživalo je u Mejdanu u druženju sa košarkaškim reprezentativcima BiH, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

Uz prisustvo i podršku stručnog štaba, na čelu sa selektorom Vedranom Bosnićem, najmlađi su imali priliku pokazati svoje košarkaško umijeće savladavajući prepreke, vježbajući tehniku, driblanje, a reprezentativci su se sjajno pokazali u šutiranju trojki.

- Posebno smo se obradovali ovako velikom broju djece, koja su imala priliku da se druže da seniorskim reprezentativcima i stvarno je teško riječima opisati koliko njima to znači. Vjerujem da će im ovo druženje zauvijek ostati u sjećanju. I našim seniorima je dobrodošao ovakav vid druženja uoči važne utakmice protiv Grčke kako bi se dodatno relaksirala atmosfera u timu, ali i da osjete koliku ljubav dobijaju sa druge strane, koliko ih poštuju i vole, pogotovo mlađe generacije košarkaša - istakao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Cilj projekta je promocija fer igre, prijateljstva, tolerancije i solidarnosti kroz sportske discipline.

Projekt "Fer igra za fer djetinjstvo" već šestu godinu zajedno realiziraju Košarkaški savez BiH i Sportske igre mladih uz finansijsku podršku USAID-a. Upravo je kroz ovaj projekat pokrenuta Liga mladih, takmičenje za djevojčice i dječake širom Bosne i Hercegovine, koja je doprinijela uspjehu omladinskih reprezentativnih košarkaških selekcija.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo