3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

23.02.2020 / 21:30 BiH - Nova uspješna priča

Vraća se Kremipan: AC Food oživio brend čokolade iz bivše Jugoslavije

Vraća se Kremipan: AC Food oživio brend čokolade iz bivše Jugoslavije
Foto: Vijesti.ba
Uspješna domaća kompanija AC Food, nakon već sad hit proizvoda Maza, na tržište je lansirala čokoladicu Kremipan. Ovo je još jedan obnovljeni brend nekadašnjeg Agrokomerca, a u AC Foodu kažu da je Kremipan najbolja čokoladica ikad proizvedena u našoj državi.

Novostima iz kompanije pohvalili su se na društvenim mrežama, kazavši kako nakon Maze još jedan vrhunski proizvod iz kompanije AC Food kreće u prodaju.

"Na projektu smo radili oko 20 mjeseci. Kremipan - slatki hit iz vremena bivše Jugoslavije 80-tih godina. Kremipan je bio jedan od top 3 čokoladna proizvoda u bivšoj Jugoslaviji. Sada u fantastičnom poboljšanom izdanju sa punjenjem Maza i Noisette. Ovo je sada vrhunski domaći proizvod i najbolja čokoladica ikad proizvedena u BiH", kažu iz AC Fooda.

- Od slijedeće sedmice na tržištu, napisao je na Facebooku predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić.

Za AC Food prošla godina bila je izuzetno uspješna jer su zabilježili rekordne rezultate izvoza sa porastom od 26% u odnosu na prošlu 2018. godinu. Nastavljen trend povećanja izvoza koji je dodatno pojačan s otvaranjem novih tržišta za brendove kao što su Tops, Maza i Petit.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo