3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

23.02.2020 / 19:25 Fudbal - Posljednji duel 20. kola

Široki Brijeg nadoknadio dva gola zaostatka i remizirao s Borcem na Pecari

Široki Brijeg nadoknadio dva gola zaostatka i remizirao s Borcem na Pecari
Foto: Agencije / Vijesti.ba
U posljednjem susretu 20. kola Premijer lige, Široki Brijeg i Borac su na Pecari remizirali 2:2. Gosti su imali dva gola prednosti, ali Širokobriježani su u nastavku stigli do remija.

Borac je već u 8. minuti poveo, a strijelac je bio sjajni Stojan Vranješ.

Bila je to sjajna akcija Banjalučana po desnoj strani. Lopta je došla do Mirića čiji udarac je zaustavio Martin Zlomislić. Međutim, u nastavku akcije Mirić je ubacio, a loptu je glavom pod prečku poslao Stojan Vranješ za 0:1.

Samo šest minut kasnije Zoran Milutinović je šutirao sa 20-ak metara, lopta je na putu do gola pogodila Tonija Nikića i prevarila je Zlomislića za 0:2.

Jedinu šansu u prvom poluvremenu domaći su imali tek u finišu. Barišić je pokušao iz daljine, ali dobar pokušaj otiašo je pored gola u 38. minuti.

Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je preokret i sjajnu igru Širokog. Toni Karačić je napravio odlične izmjene, a na kraju su domaći uspjeli da izbjegnu poraz.

U 56. minuti gol za 1:2 postigao je novajlija i rezervista Marko Pervan. Nakon prekrasne kombinacije sa Dinom Ćorićem, fudbaler Širokog je odličnim udarcem sa 20-ak metara postigao sjajan pogodak.

Već u 69. minuti domaći su poravnali na 2:2, a strijelac je bio Viktor Angleov sjajnim udarcem glavom. Prethodno je izvaredno sa desne strane centirao Branimir Cipetić.

Široki je do kraja atakovao i imao je više od igre, ali Borac je mogao do pobjede. U 80. minuti izvanredno je iz daljine šutirao Nikola Dujaković, ali lopta je prohujala pored gola

U sudijskoj nadoknadi šansu je imao Radeljić, ali sjajno je odbranio Lučić i ostalo je 2:2.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo