9°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

22.02.2020 / 14:48 Regija - Pokrenuta kontrola

Poreska uprava Crne Gore: Naplatićemo dug SPC

Poreska uprava Crne Gore: Naplatićemo dug SPC

Direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša saopštio je danas da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim vjerskim zajednicama.

Kontrola je pokrenuta zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska i upozorio da će ako Mitroplija ne plati poreski dug dobrovoljno, naplata biti prinudna.

Mugoša je na Tviter nalogu Uprave napisao da je "poreski dug za 38 prijavljenih sveštenika Mitropolije premašio 300.000 evra, a da se procenjuje da je ukupni dug višemilionski".

Prema njegovim riječima, Mitropolija crnogorsko-primorska ima više privrednih društava čiji je osnivač i više otvorenih žiro računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina, kako navodi, prometovano više desetina miliona evra.

"Ako MCP ne plati poreski dug dobrovoljno, zakonska obaveza je da dug bude naplaćen prinudno, sredstvima sa računa MCP ili od njene imovine. Naravno, ne od verskih objekata, već od nekretnina kojima MCP raspolaže na atraktivnim lokacijama", napisao je Mugoša.(Vijesti.ba / Tanjug)

 

Izdvajamo