8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

21.02.2020 / 13:04 BiH - Ambasadorica BiH u Švedskoj

Dilberović predala akreditivna pisma kralju Carlu XVI Gustafu

Dilberović predala akreditivna pisma kralju Carlu XVI Gustafu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Elvira Dilberović je jučer, 20. februara, predala akreditivna pisma kralju Švedske Carlu XVI Gustafu. Ceremonijalni dio predaje akreditiva organiziran je u kraljevskoj palati, a sastavni dio ceremonije ...

... bio je i razgovor ambasadorice i švedskog kralja.

Ambasadorica Dilberović je istakla važnost održanja prijateljskih odnosa između dvije zemlje, te obavijestila kralja Carla XVI o njenoj namjeri da se tokom mandata više angažira na polju saradnje u sferi obrazovanja, međuuniverzitetske saradnje te zaštite okoline. Dilberović je dodala da je njena namjera pojačan angažman na polju rada s dijasporom iz BiH koja živi u Kraljevini Švedskoj. Tokom razgovora istakla je da očekuje i nastavak švedske pomoći na putu evropskih integracija BiH.

Švedski kralj Carl XVI Gustaf prihvatio je agremane i zaželio je ambasadorki Elviri Dilberović mnogo uspjeha u radu tokom njenog mandata u Kraljevini Švedskoj, te obećao nastavak pomoći prijateljskoj BiH na putu evropskih integracija, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo