14°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

21.02.2020 / 11:00 BiH - Slučaj prijavljen policiji

Verbalno napadnuta učenica sa hidžabom u Srebrenici

Verbalno napadnuta učenica sa hidžabom u Srebrenici
Srebrenica / Vijesti.ba
U Srebrenici je jučer prijavljen slučaj verbalnog napada na učenicu osnovne škole. Roditelji učenice su poručili da su njihovu kćerku vršnjaci vrijeđali i provocirali zbog nošenja hidžaba.

"Da, slučaj je prijavljen i obaviješten je dežurni tužilac u Bijeljini koji treba da utvrdi šta se desilo. Riječ je o verbalnoj provokaciji bez fizičkog sukoba", potvrđeno je za N1 u nadležnoj PU Zvornik.

Kako se dodaje, pored tužioca u slučaj je uključen i socijalni radnik te se preduzimaju sve potrebne radnje kako bi se događaj rasvijetlio.

Na društvenim mrežama se oglasio i srebrenički imam Ahmed Hrustanović.

"Sjećate se slike djece koja veličaju četnike u osnovnoj školi u Srebrenici? Danas su ta ista djeca nakon nastave napala djevojčicu Bošnjakinju koja nosi hidžab. Šta je sljedeće?", naveo je Hrustanović na zvaničnom Twitter profilu.

Predsjednik udruženja "Dobro" Adnan Delić je na Facebooku kazao kako mu se obratila majka djevojčice.

"Danas je u gradu presuđenog genocida napadnuta pokrivena učenica devetog razreda osnovne škole u Srebrenici. Maltretirali su je upravo oni koji su prije samo nekoliko dana bili na naslovnicama naših medija zbog spornih slika veličanja četništva", napisao je, između ostalog, Delić.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo