7°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

20.02.2020 / 14:20 Fudbal - Veliki talenat

Ilija Ivić prvi Srbin koji će zaigrati za reprezentaciju Kosova

Ilija Ivić prvi Srbin koji će zaigrati za reprezentaciju Kosova

Mladi 17-godišnji fudbaler Ilija Ivić, koji je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom Fljamurtari, našao se na spisku reprezentacije Kosova za igrače mlađe od 19 godina.

Ivić je prihvatanjem poziva postao prvi igrač srpskog porijekla koji će nastupiti za neku selekciju reprezentacije Kosova, najmlađe fudbalske reprezentacije u Evropi.

Mladi fudbaler rođen je u Prištini, a upućeni tvrde da je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi u svom uzrastu. Igra na poziciji štopera.

Selektor reprezentacije Kosova Ramiz Krasnići rekao je ranije za beogradski Danas da drži Ivića na oku.

"Mene kao trenera, a ni Fudbalski savez, uopšte ne interesuje ko je koje nacije ili vjere. On je jedan od većih talenata. Igra centralnog odbrambenog igrača. Ima izuzetnu visinu, veoma je inteligentan igrač i momak koji je na utakmicama pokazao da može da se računa na njega. Kao selektor reprezentacije do 19 godina gledao sam nekoliko utakmica i dečko mi se svidio kao igrač i kao karakter. Poslije utakmice sam razgovarao sa njim, pohvalio sam ga i rekao sam mu da će ukoliko nastavi tako, biti jedan od potencijalnih kandidata za reprezentaciju ako želi, samo da malo smanji kilažu”, kazao je Krasnići.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo