9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

20.02.2020 / 14:15 Politika - Saopćenje za javnost

SDA: Krize će nestati kada nestane Dodika sa političke scene

SDA: Krize će nestati kada nestane Dodika sa političke scene

Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH, ukazuje da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije, kažu u Stranci demokratske akcije (SDA).

"Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanata Dejtonskog sporazuma, pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt sa najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije", kažu oni.

Bosanskohercegovačka javnost, dodaju, vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS.

"Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već deecniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a", zaključuju SDA u svom saopćenju.


(Vijesti.ba )

Izdvajamo