11°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 10°C
Bihać 3°C

19.02.2020 / 13:33 Regija - Nakon karantena

U Sloveniji do kraja sedmice očekuju putnike s kruzera Diamond Princess

U Sloveniji do kraja sedmice očekuju putnike s kruzera Diamond Princess
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Slovenski putnici s kruzera Diamond Princess trebali bi iz Japana u Europu prebačeni do kraja sedmice, zajedno s putnicima iz Njemačke, Hrvatske, Rumunjske i Grčke, javljaju u srijedu slovenski mediji.

 Kako je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, zajednički transport putnika, koji su do sada na kruzeru bili u karanteni zbog novog koronavirusa, dogovorilo je više članica EU-a, a glavna partnerica u organizaciji leta prema Europi je Italija.

 Do organiziranja takvog zajedničkog leta je došlo jer prethodno nije postignut dogovor s komercijalnim aviokompanijama.
Na kruzeru je šest putnika iz Slovenije, tri bračna para bez djece. Kako prenose slovenski mediji, danas je s broda počeo proces iskrcavanja putnika koji imaju potvrdu s negativnim nalazom sumnje na koronavirus.

 Po zadnjim podacima, navodno je test kod dvoje Slovenaca bio s negativnim ishodom, dok za preostalo četvoro podataka još nema.

 Japanske su vlasti jučer objavile da su testirani svi putnici, ali se za neke čekaju nalazi, pa bi se svi putnici s broda trebali iskrcati, kako se pretpostavlja, do četvrtka.

 U hrvatskom ministarstvu vanjskih i europskih poslova u srijedu se doznaje da je hrvatski državljanin, koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess, napustio brod, a još ih petero zasad ondje ostaje jer su članovi posade.

 Putnici s kruzera Diamond Princess, na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami.

 Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, prenosi Hina. 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo