8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

19.02.2020 / 09:46 Fudbal - Liga šampiona

Valencia uputila protest UEFA-i zbog travnjaka na San Siru

Valencia uputila protest UEFA-i zbog travnjaka na San Siru
Foto: Reuters - Vijesti.ba

Fudbalski klub Valencija, prema navodima italijanskih i španskih medija, uputila je protest Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) zbog lošeg stanja travnjaka na stadionu San Siro, uoči večerašnjeg duela osmine finala Lige šampiona protiv Atalante.

Navodno Albert Celades, trener Valencije i kapiten Dani Parejo bili su vidno razočarani tokom inspekcije terena.

Međutim, to za poznavaoce situacije u Seriji A nije iznenađenje, jer je travnjak na San Siru u lošem stanju već niz godina.

No, čini se da je nedavni zgusnuti raspored dodatno pogoršao situaciju, jer je prošle sedmice travnjak korišten dva puta u 48 sati za polufinale Kupa Italije, u kojem su u srijedu i četvrtak igrali prvo Inter s Napolijem, a zatim i Milan protiv Juventusa. Uz to “rossoneri“ su i u ponedjeljak igrali na travnjaku San Sira utakmicu 24. kola Serije A protiv Torina.

Atalanta sve domaće utakmice Lige šampiona igra na San Siru, jer se njen stadion Gewiss u Bergamu rekonstruiše i još uvijek ne zadovoljava UEFA-ine standarde.

Očekuje se da će na večerašnji duel protiv Valencije, koji počinje u 21 sat, iz obližnjeg Bergama u Milan doputovati čak 43.000 navijača Atalante.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo