15°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

18.02.2020 / 22:03 SHOW - "Kosovo, 12 godina nezavisnosti"

Dua Lipa objavom na Instagramu naljutila pratioce iz Srbije

Dua Lipa objavom na Instagramu naljutila pratioce iz Srbije
Foto: Vijesti.ba
Britanska pjevačica albanskog porijekla Dua Lipa (24), čestitala je na društvenim mrežama godišnjicu od kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, što je izazvalo burne negativne komentare Srba.

Pjevačica je na svom profilu na Instagramu objavila dvije fotografije – jednu na kojoj je crni dvoglavi orao sa albanske zastave, sa umetnutom mapom Kosova u sredini, i drugu na kojoj je zlatni grb Albanije, i na kojoj piše “Postoji samo jedna zemlja, ostalo su nijanse”, a sitnim slovima: “Kosovo, 12 godina nezavisnosti”.Zbog ovakve poruke burno su reagovali njeni srpski pratioci, koji su joj poručili da je Kosovo dio Srbije.

“Kosovo je Srbija! Pravda će jednog dana prevladati, sigurno”, “Vrati se u Srbiju”, “Malo sutra”, “Zašto onda ne živiš tamo”, “Ti si takav nacionalista, Kosovo je dio Srbije”, samo su neki od komentara na njenu objavu.

Dua Lipa je prošle godine na festivalu u Prištini pokazala dvoglavog orla, simbol Albanije, i ogrnula albansku zastavu, što je i tada nazljutilo mnoge od njenih pratilaca na društvenim mrežama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo