0°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

18.02.2020 / 15:11 Politika - Saopćenje za javnost

SBB: Nema entitetske granice, niti će je biti

SBB: Nema entitetske granice, niti će je biti
Foto: Vijesti.ba

Povodom aktuelne političke situacije i usvojenih zaključaka u Skupštini RS reagirao je Savez za bolju budućnost BiH (SBB).

Saopćenje prenosimo u nastavku:

- Povodom zaključaka Narodne skupštine RS kojima se dodatno produbljuje politička kriza i podstiču nasrtaji na institucije Bosne i Hercegovine, državni suverenitet i teritorijalni integritet, Savez za bolju budućnost BiH (SBB) podsjeća sve učesnike ovog nepotrebnog igrokaza da unutar Bosne i Hercegovine ne postoji entitetska granica, već administrativna linija kao u svakoj drugoj državi na svijetu, da je Bosna i Hercegovina ranih devedesetih godina proslog vijeka međunarodno priznata u svojim historijskim i današnjim granicama, bez entiteta i entitetskih, kantonalnih, općinskih i drugih aministrativnih linija.

SBB poziva političke predstavnike entiteta RS u institucijama Bosne i Hercegovine da ne rade u korist vlastite štete, dijela Bosne i Hercegovine i vlastitog naroda.

Takođe, od OHR-a tražimo i očekujemo zaštitu ustavnog poretka, vladavine prava i poštivanje odluka domaćih sudova na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo