15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

17.02.2020 / 18:15 Politika - Saopćenje za javnost

HS: Hrvatska šuti na prijetnje BiH, tko šuti slaže se

HS: Hrvatska šuti na prijetnje BiH, tko šuti slaže se
Foto: Vijesti.ba

Kao i u ranijim slučajevima kada su se pred njezinim dvorištem proizvodile krize čiji je stvarni cilj onemogućavanje integriranja BiH u sigurnosne, političke i ekonomske asocijacije zemalja slobodnog, demokratskog svijeta, službena Hrvatska šuti, navode iz HS BiH.

Tako i ovih dana kada se zbog jedne odluke Ustavnog suda BiH proizvodi nova kriza i prijeti opstojnosti Bosni i Hercegovini, službena politika Hrvatske ponovo šuti.

Na nove prijetnje Bosni i Hercegovini, Hrvatska- kao potpisnica Mirovnog sporazuma u BiH kojim BiH garantira suverenost, teritorijalni integritet i političku neovisnost- šuti.

Dok veleposlanstva pet najutjecajnijih zemalja u BiH i članice NATO saveza reagiraju i osuđuju proizvođače nove be-ha krize, veleposlanstvo Hrvatske, članice NATO saveza-šuti.

Ona šuti i kao članica Europske Unije, iako predstavništvo Unije u BiH s pravom ukazuje kako su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obvezujuće i kako dovođenje u pitanje odluke Ustavnog suda znači narušavanje vladavine prava-temeljnog načela demokratskih društava.

Hrvatska šuti i kao predsjedavajuća Europske Unije i koja se, kao takva, navodno, zalaže za pridruživanje BiH toj asocijaciji.

Hrvatska šuti kao članica NATO-a, kao članica i predsjedavajuća EU i kao potpisnica Sporazuma kojim i sama garantira suverenost i cjelovitost BiH.

Dijeli li i Hrvatska iste vrijednosti kao što HDZ BiH dijeli sa proizvođačima nove be-ha krize? Šutnja to znači.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo