19°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

17.02.2020 / 14:14 Politika - NSRS izlazi iz nadležnosti

Bratić: Ovakve teme nas vuku u mračne godine

Bratić: Ovakve teme nas vuku u mračne godine
Senad Bratić / Vijesti.ba
Poslanici Poslaničke grupe „Zajedno za BiH“ prisustvovat će današnjoj posebnoj sjednici na kojoj će upozoriti da se NSRS bavi temom koja nije u nadležnosti te institucije, izjavio je poslanik u NSRS Senad Bratić (SDA).

- Apsolutno niko ne spori pravo korištenja zemljišta, ali pravo da neko nekome može sada da promijeni status vlasnika zamljišta, to nije u nadležnosti NSRS, a tek nije u nadležnosti Ustavnog suda BiH. Najkorektnije bi bilo da o tome raspravlja Parlament BiH. Odluke Ustavnog suda se moraju provoditi i svako komentarisanje samo nepotrebno podiže tenzije. Trebamo se okrenuti temama koje su životno važne, ovo je izazivanje političke krize koja ne koristi nikome u BiH - rekao je Bratić.

Komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da su potezi RS-a samo reakcija na akciju Ustavnog suda BiH i da nema nikakve blokade institucija BiH, Bratić je rekao da svi koji se bave politikom znaju šta je blokada.

- Znači, nemojte vjerovati ono što ste vidjeli svojim očima, vjerujte u ono što vam ja kažem. Mislim da u politici treba da budemo odgovorni, ljudi su nas birali da popravljamo situaciju u društvu, da svakome bude bolje. Na ovim prostorima treba više dobronamjernosti u politici, inače ćemo otići nekoliko koraka unazad. Imamo sve resurse, okolnosti da možemo graditi demokratsko i uspješno društvo. Ovakve teme nas vuku u neke mračne godine koje su iza nas - dodao je Bratić.

(Vijesti.ba / Srpskainfo)

Izdvajamo