4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

17.02.2020 / 11:08 Politika - Mišljenje EK

Komšić zatražio podršku EU: Ne koristiti dvostruke standarde

Komšić zatražio podršku EU: Ne koristiti dvostruke standarde
Željko Komšić / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, zatražio tokom sastanaka i radne večere sa zvaničnicima Evropske unije, podršku zvaničnika Evropske unije za dosljedno provođenje Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

„Za nas je najvažnije Mišljenje Evropske komisije, odnosno četranest preporuka i zaključaka koji su zapravo suština onoga što Bosni i Hercegovini treba. Iskorištena je prilika da se obraćajući se na sastanku zamoli za to  zvaničnike Evropske unije. Ako je to to, a  ja potpisujem svaku riječ u zaključcima i preporukama iz Mišljenja Evropske komisije, molim vas držite se toga, rekao je Komšić i dodao:

- Nemojte da imate duple standarde kao što smo to nekada imali priliku da vidimo u prošlosti kada je riječ o Bosni i Hercegovini, sistema vrijednosti i svega onoga što tražite. Ako je ovih četranest preporuka i zaključaka to što očekujte od Bosne i Hercegovine, tumačite ih onako kako piše. Nisu to jednostavni zahtjevi za Bosnu i Hercegovinu, ali su korisni jer će dovesti do poboljšanja unutar BiH. Ako govorimo o borbi protiv korupcije, vladavini prava, nemojte da onda imamo duple standardne oko toga, i treba da se držimo toga. Pogotovo jer je u novoj metodologiji“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo