-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

16.02.2020 / 23:15 Fudbal - Snovi o Scudettu sve realniji

Lazio nakon preokreta slavio u derbiju protiv Intera

Lazio nakon preokreta slavio u derbiju protiv Intera
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Lazio je nakon velikog preokreta pobijedio Inter u derbiju 24. kola italijanske Serije A rezultatom 2:1, te su tako snovi rimskog kluba o Scudettu postali realniji, jer su “za petama” Juventusu na tabeli. Prvoplasirana Stara dama ima samo bod više.

Nebesko-plavi su prvi imali veliku šansu, a u devetoj minuti Sergej Milinković-Savić pogodio je prečku. Na drugoj strani prijetio je Romelu Lukaku u 19. minuti. Thomas Strakosha je u 44. minuti odbranio udarac Antonija Candreve, ali je Ashley Young odbijenu loptu pospremio u mrežu za 0:1.

Samo nakon tri minute igre u drugom dijelu Stefan de Vrij je napravio penal. Siguran sa bijele tačke za 1:1 bio je Ciro Immobile. Uslijedio je mirniji period igre, a onda je u 69. minuti Milinković-Savić pokupio jednu odbijenu loptu i odlično reagovao te pogodio za vodstvo Lazija od 2:1.

Lautaro Martinez je zatresao mrežu Lazija u 79. minuti, ali bila je podignuta zastavica zbog ofsajda. Immobile je imao veliku priliku u 85. minuti, ali nije uspio prevariti golmana Intera. Rimski klub je do kraja uspio sačuvati svoj gol i došao do važne pobjede i pokazao da se može boriti za Scudetto.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo