5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

16.02.2020 / 16:51 Fudbal - Meč u Butmiru

Sarajevo nadigralo Goražde u generalnoj probi za nastavak prvenstva

Sarajevo nadigralo Goražde u generalnoj probi za nastavak prvenstva
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Fudbaleri Sarajeva su danas u generalnoj provjeri pred nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH savladali ekipu Goražda, slavivši sa ubjedljivih 3:0.

Susret je odigran u Trening centru u Butmiru u sjajnim uslovima za igru, a bordo tim je opravdao ulogu favorita protiv federalnog prvoligaša.

Od početka je Sarajevo zaigralo ofanzivno, te zaprijetilo već u 2. minuti, kada je Benjamin Tatar prijetio poslije kornera, ali je njegov šut zaustavio golman Goražda Čulov.

Ipak, četiri minute poslije je bio nemoćan nakon snažnog udarca Amara Rahmanovića s ivice kaznenog prostora. Veznjak Sarajeva je tada pogodio za 1:0.

Nastavilo je Sarajevo napadati i nakon postignutog gola, a prijetio je Ivan Jukić, koji je šutirao pravo u dobro postavljenog Čulova. Nakon toga Rahmanović ponovo pokušava sa ivice kaznenog prostora, ali je ovaj put uspješniji golman gostiju.

Fenomenalnu šansu je u 34. minuti imao Tatar, koji je šutirao sa svega desetak metara, ali istakao se Čulov.

Finiš prvog dijela donosi i prve šanse za Goražde, i to kakve. Hrelja je u 42. šutirao iz kaznenog prostora, ali je sjajno odbranio Kovačević, a tri minute poslije prečku gola Sarajeva pogađa Dučić.

Na odmor se otišlo s vodstvom Sarajeva od 1:0.

Već u drugoj minuti nastavka, Sarajevo dolazi do pogotka, a strijelac je bio novajlija u bordo dresu Ivan Jukić. Krilni fudbaler je šutirao s lijeve strane, te savladao golmana gostiju iz Goražda za 2:0.

Ubrzo nakon toga pokušava i Mersudin Ahmetović, čiji udarac glavom završava pokraj gola.

U 68. minuti udarcem s distance prijeti Zinedin Mustedanagić, a zatim je uslijedio miran period igre sve do 85. minute.

Tada konačnih 3:0 postavlja Haris Handžić.

Sarajevo za šest dana na Koševu igra meč 20. kola Premijer lige BiH, a u goste mu stiže Tuzla City.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo