5°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

16.02.2020 / 12:53 Zanimljivosti - Barry Callebaut AG

Hoteli i restorani bi uskoro gostima mogli ponuditi 3-D printane čokolade

Hoteli i restorani bi uskoro gostima mogli ponuditi 3-D printane čokolade

Hoteli, slastičari, kafići i restorani uskoro će u svoju ponudu moći uvrstiti 3-d printane čokolade.

Barry Callebaut AG koji stoji iza svjetski poznate švicarske čokolade, klijentima nudi pristup metodi printanja personaliziranih dizajna, stoji u izjavi kompanije.

Tehnologija će prvo biti dostupna kroz njihov Mona Lisa brend koji izrađuje čokoladne dekoracije i figurice. 

Nakon godina eksperimentiranja s printanjem čokolada, Callebaut je otkrio kako će točno ostvariti ovaj proces, a njegovi printeri sada mogu printati na tisuće komadića u kratkom vremenu. 

Callebaut je prošlog mjeseca kazao da globalno tržište stagnira kroz tri mjeseca od studenog, a kompanija Lindt & Spruengli u SAD-u planira zatvoriti pedeset trgovina.

Klijenti zainteresirani za printanje čokolada mogu osmisliti vlastiti dizajn, veličinu i oblik, a krajnja će se kreacija moći koristiti za deserte, vruće napitke i peciva.

No, obožavatelji čokolade će na personalizirane slastice morati pričekati još koju godinu. Barry Callebaut će prvo surađivati s posebnim klijentima prije nego krenu u drugu fazu proizvodnje i njihova će prva mušterija biti nizozemski lanac hotela Van der Valk.

Na kraju, potrošači bi bi mogli imati i 3-D printere za čokoladu kraj aparata za kavu u kuhinjama, prenosi MSN.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo