12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

16.02.2020 / 10:47 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Komšić ide privatno u Brisel

Dodik: Komšić ide privatno u Brisel
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić privatno ide u Brisel na večerašnji na sastanak predstavnika EU sa liderima Zapadnog Balkana jer o ovom pozivu nije obavijestio članove Predsjedništva BiH.

Dodik je za Televiziju "Prva" istakao da je on u takvim prilikama, dok je bio na čelu Predsjedništva, uvijek sazivao sjednicu Predsjedništva da bi se sa članovima dogovorio o stavovima koje će iznositi, a Komšić sada nije sazvao sjednicu Predsjedništva.

"On ide tamo privatno, iznosi tamo privatne stavove. On podvaljuje, a oni iz Evrope to prihvataju. Pozvao sam ambasadora EU i rekao da je to neprihvatljivo i da je to privatni aranžman Komšića", rekao je Dodik.

On je istakao da međunarodna zajednica to dozvoljava i sa srpskim predstavnicima kaže da to moraju da poštuju.

Dodik je napomenuo da su, dok je bio predsjedavajući, u Brisel išla sva trojica članova Predsjedništva BiH.

"Komšić ide tamo da bi skup iskoristio da ispričao samo svoju priču. To je opšta podvala i to radi međunarodna zajednica", rekao je Dodik.

Lideri zemalja zapadnog Balkana sastaće se večeras neformalno sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i šefom Evropske komisije Ursuluom fon der Lajen u Briselu u okviru priprema za samit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u maju ove godine.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo