0°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 0°C

15.02.2020 / 18:31 Fudbal - Bundesliga

Hertha slavila u gostima, tri penala u duelu Hoffenheima i Wolfsburga

Hertha slavila u gostima, tri penala u duelu Hoffenheima i Wolfsburga

Fudbaleri RB Leipziga popeli su se ponovo na čelo Bundeslige trijumfom protiv Werdera na svom stadionu.

Poveli su u 18. minutu preko Klostermanna, asistenciju je upisao Schick.

U 39. minutu bivši igrač Sampdorije i Rome se upisuje i u listu strijelaca, asistenciju je upisao doskorašnji igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo.

Sa 2:0 se otišlo na odmor, da bi na samom startu nastavka prednost Leipziga povisio Mukiele i tako postavio konačan rezultat.

Hertha iz Berlina je slavila na gostovanju fenjerašu Paderbornu.

Poveli su gosti u 10. minutu, strijelac je bio Dedryck Boyata. U 51. minuti Srbeny je izjednačio, da bi autogolom Collinsa u 67. minuti berlinski klub ipak došao do trijumfa. Vedad Ibišević je ušao kod Herthe u 83. minuti, umjesto Cunhe.

Hoffenheim je dva puta uspjevao izjednačiti protiv Wolfsburga, ali ipak nije izbjegao poraz. Vukovi su poveli na u 18. minutu, Rudy je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, precizan je sa kreča bio Weghorst.

Ipak, domaćin stiže do izjednačenja u 45. minutu preko Baumgartnera.

Otišlo se sa 1:1 na odmor, da bi gosti dobili još jedan penal u 51. minutu, skrivio ga je Hubner, a u gol opet pretvorio Weghorst.

Dvostruki strijelac potom u 59. minutu pravi penal, igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, precizan je sa kreča bio Andrej Kramarić, 2:2.

Ipak, Wegorst se iskupio i izrastao u junaka Wolfsburga, postiže i treći gol na meču u 71. minutu, kojim su gosti došli i do pobjede. Ermin Bičakčić je odigrao prvo poluvrijeme za Hoffenheim, na odmoru ga je zamijenio Steven Zuber.

Rezultati 22. kola Bundeslige: Union Berlin – Bayer 2:3, Augsburg – Freiburg 1:1, RB Leipzig – Werder 3:0, Paderborn – Hertha 1:2, Hoffenheim – Wolfsburg 2:3.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo